• FOP

INTERVJU MED THOMAS HALVORSEN, KONSULENT I MOMENT - DEL 2/3

Hva er det viktigste du har lært så langt, gjennom organisasjonsarbeid og generelt arbeidsliv? Har du noen tips til nyutdannede med psykologifaglig bakgrunn?


- Jeg tror at det viktigste er å jobbe med noe man engasjerer seg for. Alt blir mer spennende og motiverende da. I tillegg til at man også presterer bedre. Så er det jo ikke alltid slik at man nødvendigvis får drømmejobben med en gang, men da gjelder det å ta et skritt av gangen slik at man stadig tilegner seg relevant erfaring. Og så tror jeg veldig på at man alltid må gjøre en solid jobb. Enten det handler om studier eller jobboppdrag, så må man være villige til å nedlegge det arbeidet som trengs for at resultatet skal bli bra. Gjør man det, så vil mulighetene ofte komme etter hvert.

- Mine tips til studenter er å engasjere seg i noe man syns er spennende. Skaff deg arbeidserfaring og erfaring fra frivillige verv eller organisasjoner. Ta initiativ og vær offensiv. Oppdater deg på samfunnet og tilegn deg allmennkunnskap. Når man er ferdig studert, tror jeg det er veldig viktig å være tydelig på hva man kan tilby en arbeidsgiver. Det handler på mange måter om å oversette den fagkompetansen du har, de erfaringer du har gjort deg og de personlige egenskaper du besitter, til noe en arbeidsgiver kan få bruk for. Psykologistudenter er oppegående og attraktive arbeidstakere, men det er din oppgave som arbeidssøker å fortelle arbeidsgiver hva du kan og hvorfor det er relevant for virksomheten. Det også utrolig viktig å finne ut av hva som motiverer deg for å jobbe akkurat det stedet, før du prater med en potensiell arbeidsgiver. Det er mange om beinet, så det er helt sentralt å få kommunisert hva som motiverer deg. Alle arbeidsgivere ønsker ansatte som er motiverte for jobben og som viser at de har et indre driv for det de skal i gang med.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Aon Assessment lyser nå ut to nye stillinger som organisasjonspsykologisk konsulent. De søker primært kandidater med en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi, og oppfordrer både nyutdannede

Vi er klare for årets første event! Hvem: Christoffer Gundhus, konsulent i Assessio Hva: Om Assessio, deres produkter og verdier, arbeidspsykologiske tester, jobbmuligheter, erfaringer som konsulent,